ITINERARY UMRAH 12 HARI 10 MALAM

HARI PERTAMA

Pelepasan dan ketibaan ke Madinah serta ziarah dalam Masjid Nabawi. Sesi perkenalan bersama jemaah serta perjalanan.

HARI KE-2

Aktiviti bebas serta aktiviti tambahan bakal dimaklumkan oleh Mutawwif. Ziarah maqam Rasulullah + Raudhah malam harinya.

HARI KE-3

Ziarah Kota MadinahMasjid Quba, Telaga Azaq, Ladang Kurma, Masjid Qiblatain, Masjid Tujuh (Khandaq) dan Jabbal Uhud.

HARI KE-4

Aktiviti bebas serta aktiviti tambahan bakal dimaklumkan oleh Mutawwif. Disaran untuk perbanyakkan Ibadat di Tanah Suci.

HARI KE-5

Aktiviti bebas serta aktiviti tambahan bakal dimaklumkan oleh Mutawwif. Program Manasik Umrah dan Taklimat perjalanan ke Mekah malam harinya.

HARI KE-6

Perjalanan Umrah pertama bermiqat di Masjid Bir Ali serta meneruskan perjalanan ke Mekah untuk menunaikan Ibadat Umrah pertama.

HARI KE-7

Aktiviti bebas serta aktiviti tambahan bakal dimaklumkan oleh Mutawwif. Disaran untuk perbanyakkan Ibadat di Tanah Suci.

HARI KE-8

Ziarah Mekah Ja’rannahJabal Thsur, Perjalanan Manasik Ibadah Haji, Jabbal Rahmah, Masjid Ja’rannah, Menunaikan Ibadat Umrah yang kedua.

HARI KE-9

Ziarah Mekah HudaibiyahLadang Unta, Masjid Hudaibiyah, Muzium Al Haramain atau Muzium Al Amoudi. Menunaikan Ibadat Umrah ketiga.

HARI KE-10

Aktiviti bebas serta aktiviti tambahan bakal di maklumkan oleh Mutawwif. Program taklimat keberangkatan pulang malam harinya

HARI KE-11

Ziarah Kota Jeddah sebelum bertolak ke lapangan terbang untuk urusan daftar masuk kepulangan.

HARI KE-12

Dijangka selamat tiba ke tanah air. Semoga semua jemaah mendapat Umrah yang Mabrur & Makbul.

Tentatif Perjalanan, Ziarah & Ibadat Umrah Boleh Berubah Dari Masa Kesemasa Serta Tertakluk Kepada Kebenaran Terkini oleh Kerajaan Arab Saudi.

Terima Kasih Atas Memilih Kami Untuk Menyempurnakan Ibadat Umrah Anda Kali Ini.